ОСТАННІ НОВИНИ

Онлайн трансляція. Як змінюється пл. Святого Юра до урочистого відкриття пам’ятника Шептицькому

|

sheptyckyj_pamjatnyk

29 липня  минає  150 років  від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. З цієї нагоди у Львові відбудеться урочисте відзначення цієї дати. На відкриття пам’ятника Шептицькому до Львова приїдуть високопоставлені чиновники, очікується приїзд президента України Петра Порошенка.

Зараз на Святоюрській площі кипить робота. Вперше у Львові за такий короткий час, трохи більше місяця, збудували настільки великий об’єкт. Не всі вірили  в те, що до знаменної дати Львів встигне завершити реконструкцію площі та встановити пам’ятник Митрополиту Андрею Шептицькому. Однак вже зараз робітники закінчують замощувати площу бруківкою, йдуть останні приготування. Вже встановили ліхтарі і, навіть, пам’ятник Шептицькому.

Львівський портал пропонує нашим читачам в реальному часі подивитись як тривають роботи з приготування пл. Святого Юра до урочистої події!

Трансляція – 1 – Вигляд на площу зі сторони музею Новаківського

Трансляція – 2 – Вигляд на площу зі сторони вул.Озаркевича

Ще кілька місяців тому тут була дорога завантажена автомобілями, тролейбусами та маршрутками. Швидкими темпами магістраль  перетворили на площу, яка стане повноцінною відпочинковою зоною для львів’ян.

Відкриють та освятять пам’ятник в середу,  29 липня. Цього дня Львів стане центром урочистостей, присвячених річниці від дати народження Андрея Шептицького. Зокрема, о 10.00 в Архикатедральному соборі Святого Юра відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Опісля на львів’ян та гостей міста очікує урочисте посвячення пам’ятника.

Завершаться заходи з нагоди відкриття пам’ятника Митрополиту Андрею в Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *