ОСТАННІ НОВИНИ

Куди звертатися сім’ям учасників АТО, які не можуть отримати пільги

|

«Центр правового захисту учасників АТО», звітує, що за 11 місяців роботи «Центру правового захисту учасників АТО» юристи проконсультували понад 1200 осіб. За фаховою допомогою  зверталися як учасники АТО, так і їх рідні. Про це львівському порталу повідомили у «Центрі правового захисту учасників АТО».

Пропри те, що «Центр правового захисту учасників АТО» функціонує у Львові, про нього  сьогодні знають люди з різних міст України. На гарячу лінію центру телефонують: з Київщини, Житомирщини, Одеси, Волині, і навіть з окупованих територій України.

«Учасники АТО, які звертаються за допомогою до нашого центру скаржаться на те, що оформити будь – які пільги сьогодні дуже складно. Адже, для цього необхідно зібрати цілий пакет документів, а щоб отримати документи, треба не одну годину вистояти у черзі під кабінетом, та ще й не одним», – розповідає юрист «Центру правового захисту учасників АТО» Тетяна Кочірко.

Найбільше звернень юристи «Центру правової допомоги учасників АТО» отримують від мешканців Львівщини та Львова. Військовослужбовці та їх рідні найчастіше скаржаться на те, що не можуть отримати статус учасника бойових дій, що їм не виплачують заробітну плату та затримують терміни демобілізації.

«Зросли звернення щодо порядку надання 75 % знижки на оплату комунальних  послуг учасникам бойових дій. Цікавляться військовослужбовці  оформленням даної пільги за фактичним місцем проживання, а не за місцем реєстрації. У зв’язку із останніми змінами до законодавства у сфері соціального захисту учасників АТО, надходять звернення щодо роз’яснення права військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, щодо позаконкурсного вступу їхніх дітей до ВНЗ та переважного право на вступ до  ПТУ. Також не зменшується кількість звернень дружин учасників АТО, які цікавляться  процедурою першочергового відведення земельних ділянок учасникам АТО, оскільки відповідні сільські, міські, селищні ради затягують із наданням відповіді на заяву про виділення земельних ділянок» – розповідає юрист «Центру правового захисту учасників АТО» Тетяна Кочірко.

Також, до «Центру правового захисту учасників АТО» звернулися працівники «Першого міського центру вторинної правової безоплатної допомоги», з пропозицією співпраці.  Адже, їх структура забезпечує людей безкоштовною правовою допомогою під час судових процесів. «Центр правового захисту учасників АТО» надає, здебільшого фахові правові консультації. Від початку липня цього року, обидві організації об’єднали сили, щоб допомагати військовослужбовцям, які захищають нашу Батьківщину.

Як відомо, «Центр правового захисту учасників АТО» – це об’єднання фахових юристів та волонтерів, які безкоштовно надають правову допомогу військовим та їх родинам. Центр був створений у вересні 2014 року з ініціативи народного депутата України Ігоря Васюника, за підтримки його благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» була видана брошура-пам’ятка, в якій подана вся необхідна інформація про права та обов’язки учасників АТО.

Адреса «Центру правового захисту учасників АТО» : 79008 м. Львів, вул. Листопадового чину, 14.

Телефони гарячої лінії «Центру правового захисту учасників АТО»: 0683847640, 0993697118 Телефонуйте з понеділка по п’ятницю з 12:00 до 17:00 години

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *