ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перепоховають останки 56-ти воїнів УПА

|

У місті  Сколе, що на Львівщині напередодні Дня Незалежності України перепоховають останки українських патріотів Таке рішення погодили на засіданні обласної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

79688667

“Останки упівців, загиблих у 1945-1946 роках, віднайдено пошуковцями в урочищі Альтана Сколівського району, – розповів заступник директора КП ЛОР “Доля”, кандидат історичних наук Ярослав Онищук. – Це найбільше захоронення воїнів УПА, яке віднайшли на території України. Цього разу вдалося ідентифікувати загиблих, оскільки разом з останками віднайдено й артефакти: тризубці, християнську символіку, монети, ґудзики”.

Також на засіданні міжвідомчої комісії погоджено ремонт та впорядкування території польського військового цвинтаря в с. Задвір’я Буського району та реставрацію кладовища часів Першої Світової війни у с. Липники Буського району. Зокрема, на першому з них спочивають оборонці Львова під час польсько-радянської війни 1920 року. Відкриття відреставрованих кладовищ заплановане провести цього року за участі офіційних іноземних делегацій.

Важливим питанням, яке обговорювалось на засіданні було облаштування військових поховань загиблих солдатів Війська Польського у вересні 1939 року, адже станом на сьогодні віднайдено більш як 100 останків цих вояків. Зараз ці останки зберігаються в криптах костелів. Дане питання стоїть на порядку денному польсько-українських взаємин починаючи з 2010 року, тому обласна міжвідомча комісія запропонувала для розгляду на Державній комісії декілька альтернативних рішень щодо облаштування таких військових поховань на території області.

Фото: www.ex.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *