ОСТАННІ НОВИНИ

Знаряддя терористів найбільше працюють на Донецькому напряку (мапа)

|

Ситуація  в зоні АТО зберігає стабільно високий рівень напруги. Бойовики активізують свою злочинну діяльність ввечері та вночі, лише на Донецькому напрямку стріляють майже цілодобово. Про це повідомив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку продовжується період відносного затишшя. Проте бойовики продовжуються вести турбуючий вогонь з гранатометів поблизу Станиці Луганської, Щастя, Сокільників, Попасної та Золотого.

25-07 1

Найінтенсивніше російсько-терористичні війська порушують Мінські домовленості на Донецькому напрямку. Як і раніше, найбільше обстрілів зафіксовано в районі Донецького аеропорту та поблизу Мар’їнки. Бойовики застосовують 122-мм артилерію, міномети, гранатомети, танки, стрілецьку зброю.

Зберігається високий рівень напруги на західних околицях Горлівки. Вдень бандформування обстріляли крупнокаліберними запалювальними набоями селище Новгородське на південь від Дзержинська. Внаслідок цього почалась пожежа у кількох житлових будинках. На допомогу мешканцям прибули військовослужбовці сил АТО, але злочинці відкрили вогонь і по ним, заважаючи погасити палаючі будівлі.

Ввечері незаконні збройні формування активізувались в районі Світлодарська. Так, неодноразово були обстріляні позиції сил АТО поблизу н.п. Луганське Артемівського району.

25-07

Відновились бойові дії на Маріупольському напрямку. Причому незаконні збройні формування вдаються до обстрілів із крупнокаліберної артилерії. Так, поблизу н.п. Старогнатівка та Богданівка бойовики ввечері обстріляли українських військових із танків, мінометів калібру 120 мм та 122-міліметрових гаубиць. Крім цього кілька інцидентів порушення перемир’я мали місце в селищі Чермалик. На крайньому півдні Маріупольського напрямку жодних збройних провокацій бойовиків не зафіксовано.

В межах Донецької та Луганської областей зафіксовано політ 5 безпілотників, які російські найманці використовували для здійснення повітряної розвідки.

За минулу добу внаслідок бойових дій отримав поранення 1 український військовослужбовець.

Крім цього, вчора вранці поблизу селища Первомайське Ясинуватського району Донецької області стався трагічний інцидент – водій військового автомобіля не впорався з керуванням. 3 українських військовослужбовців загинули, 4 – отримали поранення. Поранені наразі перебувають у лікувальних закладах, їх життю та здоров’ю нічого не загрожує.

Внаслідок обстрілів Станиці Луганської пошкоджено газову трубу, зруйновано три будинки на вул. Лермонтова та Барабашова. Також жінка отримала поранення, наступивши на «розтяжку».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *