ОСТАННІ НОВИНИ

Україна зможе отримувати прибалтійський газ через Білорусь

|

Україна звернулася до Білорусі з проханням вивчити можливість транзиту прибалтійського газу територією Білорусі. Такий пункт прописали у протоколі за підсумками засідання міжурядової комісії країн щодо торгівельно-економічної співпраці, повідомив начальник управління європейської інтеграції Міненерговугілля Михайло Бно-Айріян у Twitter, передає УНН.

газ

Так, з його слів, Україна і Білорусь підписали протокол за підсумками 23-ого засідання українсько-білоруської змішаної комісії з торгівельно-економічної співпраці.

“Записали в протоколі наше бажання транзитувати територією Білорусі прибалтійський газ. Йдеться про СПГ з Клайпеди”, – повідомив він.

При цьому М.Бно-Айріян зазначив, що це питання є вкрай складним, оскільки ГТС Білорусі належить “Газпрому”. “Але все ж звернулися до білоруських друзів з проханням вивчити таку можливість”, – додав він.

Нагадаємо, НАК “Нафтогаз України” уклали угоду з польською компанією “Gaz System” про будівництво газової труби між Україною і Польщею.

За словами Прем’єр-міністра України Арсеній Яценюк, по цій трубі можна буде постачати близько 10 млрд кубометрів газу з Євросоюзу.

Мова йде не про реверс газу, а про доступ до газу на LNG-терміналах, які вже збудовані в Клайпеді (Литва) і в Польщі. А також про доступ України до німецького газового ринку, як одного з найбільш об’ємних і ефективних ринків ЄС.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *