ОСТАННІ НОВИНИ

У пошуках кращого життя. Майже 40 нелегальних мігрантів потонули по дорозі з Лівії у Італію

|

Міжнародна організація «Врятуйте дітей», що займається захистом прав дітей в усьому світі, у своєму звіті за 23 липня повідомляє про те, що майже 40 мігрантів, щонайменше семеро з яких – діти, загинули 22 липня, коли їхній надувний човен потонув у Середземному морі на шляху з Лівії до Італії, передає Радіо «Свобода».

мігранти

Як йдеться у звіті організації, в аварії, що сталася у середу, вижило близько 80 нелегальних мігрантів, яких було доправлено до берегів Сицилії.

Люди повідомили береговій охороні, що вони самі, а також загиблі із човна – здебільшого громадяни африканських країн, на південь від Сахари, зокрема Сенегалу, Малі та Беніна.

Лише за поточний рік на берег Італії ступили понад 80 тисяч мігрантів, стільки ж приблизно і в Греції. Кількість людей, які через нелегальну міграцію гинуть в дорозі, вже обчислюється тисячами. Одна з найбільших трагедій сталася у квітні, коли на шляху до Європи з Лівії в морі потонуло близько 800 мігрантів.

Європейський союз нещодавно оголосив про план квотного принципу з розміщення у себе мігрантів та утікачів із зон військових конфліктів в рамках нової міграційної політики. Це питання у різних країнах євроспільноти сприймається неоднозначно.

Фото: Соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *