ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанують пам’ять князя Володимира Великого

|

У неділю, 26 липня, у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла у Львові (вул. Театральна, 11) о 17.00 год. відбудеться спільна екуменічна молитва з нагоди 1000-х роковин та упокоєння князя Київського Володимира Великого. До участі у заході запрошують представників усіх конфесій Львова. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

великий

«Князь Володимир не лише є великим християнським подвижником, але й державним мужем, внесок якого у розвиток української держави важко переоцінити. Саме завдяки йому Київська Русь-Україна змогла зайняти належне місце серед європейських країн. Сьогодні важливо у єдності всіх християнських конфесій вшанувати святого рівноапостольного князя Володимира, подякувати йому за охрещення і духовний спадок та попросити у спільній молитві довгоочікуваного миру для нашої країни», – зазначає начальник управління внутрішньої політики ЛМР Євген Бойко.

Подібні заходи відбудуться також у інших містах України та закордоном.

Нагадаємо, щороку 28 липня Україна вшановує пам’ять князя Київського Володимира Великого – Хрестителя Київської Русі та День Хрещення Київської Русі – України. Цього року відзначатиметься 1000 років з дня упокоєння київського князя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *