ОСТАННІ НОВИНИ

Головний правоохоронець Львівщини дискутував з шахтарями, що пікетували УВС

|

Шахтарі із Соснівки, які сьогодні, 24 липня, приїхали до Львова з пікетом під обласну міліцію, зустрілися з начальником управління МВС Львівщини Дмитром Загарією, повідомляє Zaxid.Net.

загарія

Спочатку правоохоронець намагався переконати їх, що вони самі й порушують закон.

«Я за те, щоб все було без автоматів, але коли порушене кримінальне провадження, проводиться розслідування, звертаються правоохоронні структури, з прокуратури, з міліції, щоб надати необхідні документи і в правовому полі вирішити питання, тривають слідчі дії… Приходить слідчий з відповідним запитом до директора шахти: прошу надати мені такі-то документи. Приходить раз, другий. Ця «бодяга», вибачте мені, вже з 2014 року. Є постанова суду на отримання цих документів, як по-іншому їх мали отримати?» – заявив працівникам шахти «Надія» начальник обласної міліції Дмитро Загарія.

Щоправда, потім адвокат підприємства надав офіційне підтвердження того, що підприємство надавало усі необхідні документи суду і правоохоронець визнав, що цього не знав. Він пообіцяв шахтарям провести розслідування законності претензій та дій слідчих і запевнив, що наступної середи, 29 липня, приїде до них на шахту і прозвітує про результати.

240

Нагадаємо, сьогодні близько трьох сотень гірників шахти «Надія», що в Соснівці, з касками в руках пікетували обласну міліцію у Львові. Вони тримали плакати «Руки геть від шахти», «Дайте нам спокійно працювати», «Міліція повинна бути з народом».

Напередодні, 23 липня, вранці на їхню шахту вдерлися кілька десятків бійців з автоматами, заблокували майже на 2 години адміністративне приміщення, вимагаючи документи для розслідування кримінальної справи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *