ОСТАННІ НОВИНИ

З початку року в Україні втопилося більше 600 людей

|

З початку року на водних об’єктах загинули 634 людини, 72 з них діти. Про це Львівському порталу  повідомили у прес-службі ДСНС.

утопленик

Рятувальники закликають громадян дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку поблизу водойм.

“За статистикою, з початку поточного року на водних об’єктах України загинуло 634 особи, з яких 72 дитини. За аналогічний період 2014 року на воді загинули 844 людини, з яких 74 диті. Лише за останній тиждень на території країни загинули 43 особи, з них 9 дітлахів”, – йдеться у повідомленні.

Рятувальники рекомендують купатися вранці або ввечері, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання; плавати у воді можна не більше 20 хвилин, причому цей час слід збільшувати поступово, починаючи з 3-5 хвилин; не можна пірнати у воду після тривалого перебування на сонці.

При різкому охолодженні у воді настає рефлекторне скорочення м’язів, що спричиняє припинення дихання. Рятувальники застерігають людям у стані алкогольного сп’яніння входити у воду, тому що алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку.

Окрім того, необхідно обережно плавати на надувних матрацах і надувних іграшках, а купання з маскою, трубкою і ластами потребує особливої обережності, тому що не можна плавати з трубкою при сильних хвилях.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *