ОСТАННІ НОВИНИ

Володимир Плешко: «Контрабанду декриміналізували, тепер немає відповідальності»

|

Начальник Західного регіонального управління Державної прикордонної служби генерал-майор про контрабанду на кордоні, зокрема сигарет, та як її можна зупинити:

Володимир Плешко

«Якщо питанням контрабанди буде перейматися вся країна, а не тільки прикордонна служба та митна служба – тоді ці питання можна подолати. Ми всі повинні зрозуміти, що контрабанда не існує безпосередньо на кордоні. Зараз найбільше говорять про контрабанду сигарет. Так от – їх, ці сигарети, десь виробляють – на офіційних фабриках, чи у підпільних цехах. Потім все це рухається територією України і потрапляє в прикордонні райони. Починаючи з місця виробництва цей процес можна зупинити. І під час руху територією України, це ж незаконне переміщення, – теж можна контрабанду зупинити. А в прикордонному районі, як правило, ці сигарети накопичуються в певних місцях – складах. І якщо відпрацювати усі ці місця – то ми матимемо результат. Кордон – це вже остання межа в цій дорозі.

Крім цього свого часу контрабанду декриміналізували. Ну нема тепер кримінальної відповідальності за це. І якщо раніше прикордонники могли проводити оперативно-розшукові заходи – то зараз ми цього не можемо робити.

Звичайно ми проводимо збір та аналіз інформації, щоб розуміти, звідки і коли можна очікувати на якусь партію товару. Ми активно виявляємо в прикордонних районах місця накопичення цієї контрабанди. І це дає свої результати. Так, за перші пів року прикордонниками Західного регіонального управління було затримано понад 20 мільйонів штук сигарет – це станом на 1 липня.

Як протидіяти? Яскравий приклад – те що зараз відбувається на Закарпатті, коли є добра воля і бажання всіх служб протидіяти – то це дає результати – тільки за минулий тиждень там затримано близько 600 коробок готових до переправлення через кордон сигарет. І схованки там познаходили, в тому числі і на основі нашої інформації. Все що в нас є, яка інформація, ми передаємо і в фіскальну службу, і в МВС», – повідомив Володимир Плешко у коментарі Львівському порталу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *