ОСТАННІ НОВИНИ

Угоду про відведення зброї до 100 мм підпишуть за кілька днів - ОБСЄ

|

Угода про відведення озброєнь калібром менше 100 мм не була підписана під час останнього засідання Тристоронньої контактної групи, однак її планується підписати через кілька днів. Про це заявив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг на брифінгу у Києві, повідомляє  Укрінформ.

“У вівторок у Мінську учасники робочої підгрупи досягли консенсусу. Потім документ був представлений Тристоронній контактній групі, яка вирішила не підписувати його на цій стадії, а підписати угоду в наступні дні. Тож я можу підтвердити, що він (документ – ред.) не був підписаний під час зустрічі Тристоронньої контактної групи”, – наголосив він.

Відповідаючи на уточнюючі запитання журналістів, Хуг зауважив, що танки та озброєння малого калібру не включені до Мінських домовленостей, тому важливо вжити додаткові заходи для впровадження повномасштабного комплексу стабілізації ситуації на Донбасі.

Він пояснив, що угода є дуже важливою, оскільки навіть 82-мм міномет має радіус дії 4-7 км, тож відведення такої зброї сприятиме зменшенню кількості обстрілів.

Для прикладу Хуг навів ситуацію у Широкиному: її вдалося нормалізувати тільки після відведення зброї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *