ОСТАННІ НОВИНИ

Найважча ситуація в зоні АТО під Донецьком (мапа)

|

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається важкою. Про це розповів сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент Львівського порталу.

На Луганському напрямку обстановка залишається відносно спокійною. Противник лише 1 раз відкрив вогонь з мінометів по наших позиціях у Кримському. Також постріли бойовиків зі стрілецької зброї та гранатометів відбулися у Станиці Луганській, Щасті та Золотому.

Також учора на Луганщині військовослужбовці Державної прикордонної служби України збили БПЛА російського виробництва. Безпілотник вів розвідку на державному кордоні неподалік села Герасимівка Станично-Луганського району. Наші військові оперативно відреагували на порушення повітряного простору України і збили ворожий безпілотник. Апарат передано правоохоронним органам.

23-07 1

На Донецькому напрямку з боку НЗФ продовжуються мінометно-артилерійські обстріли наших позицій першої  та другої ліній оборони в районі Світлодарська. Підкреслюємо, що бойовики відкривають вогонь і в світлу пору доби.

В районі Горлівки ворожий вогонь не вщухає по всьому периметру, але найбільш складна ситуація в районі Новгородського, де противник двічі «відпрацював» по укріпленнях сил АТО зі 122-мм гармат.

На північний захід від Донецька ситуація найважча. Саме на ділянку фронту від Авдіївки до Мар’їнки припадає близько 2/3 усіх фактів порушення режиму тиші з боку ворога. Противник зосередив значні сили на передовій, в тому числі і важке озброєння. Зокрема, від артилерійської батареї у Путилівському лісі до лінії зіткнення – менше 4 кілометрів. Незважаючи на щільний вогонь противника, сили АТО утримують периметр і лінія фронту залишається стабільною. На жаль, внаслідок частих ворожих обстрілів знову було поранено цивільних – відомо про щонайменше три таких випадки.

23-07 2

На Маріупольському напрямку триває затишшя. Зафіксовано лише дві короткотривалих збройних провокації НЗФ в Широкиному.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 8 польотів ворожих безпілотників. Ще один БПЛА країни-агресора вторгся у повітряний простір України у Сумській області.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 7 – було поранено.

Інфографіка : РНБО

Фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *