ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині з’являться ще чотири індустріальні парки

|

У Львівській області триває активна робота над проектами чотирьох індустріальних парків: у містах Львів, Новий Розділ, Кам’янка-Бузька та Яворівському районі. Про це львівському порталоу повідомили у прес-службі Львівської ОДА,

Згадані індустріальні зони є цілком реальними проектами, які будуть реалізовані на Львівщині. “Інвестори індустріальних парків матимуть ряд переваг, серед яких звільнення від ПДВ при ввезенні обладнання, від частини місцевих податків, спрощення доступу до земельних ділянок і процедури підключення до інфраструктури та безвідсоткові кредити”, – розповів Василь Лозинський.

“Рясне-2” у Львові – поки що єдиний індустріальний парк, який включено до Державного реєстру індустріальних парків. Території у Новому Роздолі та Яворівському районі готують до реєстрації.

Для  проекту технопарку “Рясне-2” на 25 га з перспективою розширення до 150 га вже визначено ділянку, оформлено земельну документацію та підключено усі комунікації. Спеціалізація цієї ділянки доволі широка: виробництво електричного, електронного та оптичного устаткування, обробка та виробництво деревини, автомобілебудування, видавнича справа, а також транспорт та логістика.

У червні 2015 року визначено переможця інвестиційного конкурсу з будівництва індустріального парку “Рясне-2”. Ним стало ТзОВ “СіТіПарк Львів”, яке є філією голландської компанії “СТР” із понад 10 річними досвідом розвитку та управління десятками індустріальних парків в Чехії, Словаччині, Румунії. Це створює ряд переваг для міста та області, а саме: 50 млн. євро інвестицій, 3 000 нових робочих місць та залучення іноземних компаній.

На Яворівщині інвесторам пропонуватимуть надання логістичних послуг, виробництво продукції для внутрішнього ринку та експорту в країни Європейського Союзу. Спеціалізацією індустріального парку у Новому Роздолі будуть екоощадна продукція, матеріали і технології.

Для створення четвертого індустріального парку в м. Камянка-Бузька досягнуто домовленостей про фінансування з компанією ДТЕК, зокрема у 2014 році для підготовки документації виділено 150 тис. грн. Підтримку цьому проекту також надає Лейпцизька торгово-промислова палата у Німеччині. На території парку планують розвивати такі спеціалізації: сільськогосподарське машинобудування, обробка та промисловість будівельних матеріалів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *