ОСТАННІ НОВИНИ

Битва за море-2: звільнений Саакашвілі одеський пляж знову обносять парканом

|

Звільнений напередодні від незаконної стіни пляж олігарха Василя Хмельницького в Одесі може стати предметом неабиякого скандалу: поки городяни прибирають будівельне сміття, що утворилося після демонтажу огорожі, невідомі знову обносять об’єкт парканом. Поки, втім, це не бетонні загородження, а звичайна сітка рабиця.

пляж

Свої дії робочі ніяк не коментують, посилаючись на невідоме “начальство”, передає Цензор.НЕТ з посиланням на Думську. Там, де паркан ще не поставлено, “приватна” територія відокремлена від громадської звичайної маркерною стрічкою. Вхід на пляж можливий, але тільки через повалені напередодні секції паркану: біля головного входу в пансіонат екс-нардепа чергують охоронці.

Сьогодні громадські ативісти провели тут генеральне прибирання, такий собі суботник у середу: “На двадцять робочих рук у нас всього кілька одиниць техніки, – розповідає громадський активіст Олексій Чорний. – Знайома дівчина, яка зараз працює в команді Саакашвілі на правах волонтера, просто попросила допомогти в розборі будівельного сміття. Мовляв, комунальники не справляються. У підсумку на місці зібралося більш ніж достатня кількість небайдужих одеситів, але позначається брак інструменту. Хороший відбійний молоток нам би тут зовсім не завадив “.

Знову встановлюваний паркан активістів бентежить, проте ніяких силових дій поки жодна із сторін не робить. За словами Чорного, статус будівель “пансіонату” вимагає окремої юридичної оцінки, і тільки після цього можна буде говорити про будь-якої реакції.

пляж1

Разом з тим, губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі у зв’язку з установкою нового паркану звернувся до мільярдера Хмельницькому зі сторінки Facebook: “Скориставшись тим, що я виїхав до Києва на засідання Національної ради реформ, Ваші місцеві представники знову стали споруджувати паркан у порушенні 100-метрової пляжної зони, передбаченої водним кодексом України. Ніхто не чіпає Вашу приватну власність і можете огороджувати Ваші вілли потворними парканами на Ваш розсуд, але не чіпайте пляж і не випробовуйте терпіння людей. Та зрозумійте ж Ви, що не маєте права забирати у одеситів навіть 1 квадратний сантиметр їх кращого пляжу. Або скориставшись перебуванням у Києві, мені запросити Кличко і з ним разом сходити теж, показати які я бачив незаконно Вами обгороджені київські території? З надією на Ваше розуміння з траси Одеса-Київ “.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *