ОСТАННІ НОВИНИ

У Міноборони РФ офіційно відхрестилися від затриманих на Луганщині бійців ГРУ

|

В офіційному документі Міноборони Росії відмовилося від бійців ГРУ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, затриманих в травні на Луганщині. Про це пише УП з посиланням на Газета.ру.

У червні член Ради з прав людини при президенті РФ і директор проекту «Громадянин і армія» Сергій Кривенко відправив у Міноборони запит з проханням підтвердити офіційний статус затриманих в травні сержанта Александрова і капітана Єрофєєва.

Кривенко отримав відповідь від імені начальника управління обліку військовослужбовців Міноборони Сергія Боцвіна. У ньому говориться, що затримані в Україні Олександр Александров та Євген Єрофєєв дійсно проходили військову службу в армії Росії. Однак “події, пов’язані з їх виїздом з Російської Федерації та перебуванням на території України, відбулися після звільнення з військової служби і не пов’язані з її проходженням”.

За словами адвокатів затриманих, Міноборони досі не відповіло на жоден запит української сторони.

Фактично це перший офіційний документ військового відомства, який підтверджує, що Александров і Єрофєєв були кадровими військовими.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя на Луганщині військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи – Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва.

У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє отримали поранення.

Один із затриманих росіян був поранений в руку, інший – в ногу.

Затриманим надали медичну допомогу, потім перевели в Київ у Головний клінічний госпіталь Міноборони.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. «ЛНР».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *