ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Порошенко ініціював створення буферної зони на Донбасі

|

Президент Петро Порошенко доручив тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі підписати угоду, яка б гарантувала створення 30-кілометрової буферної зони по лінії розмежування. Про це президент заявив на нараді з активом Луганської області, передає УНІАН.
порошенко

“Можу вам повідомити останні новини з Мінська. Я доручив членам нашої тристоронньої контактної групи від України негайно підписати з ОБСЄ і з російською стороною, яка є учасником тристоронньої контактної групи, угоду, яка гарантувала б створення 30-кілометрової буферної зони вздовж лінії зіткнення, відвести артилерію, яка залишилася, відвести танки, відвести міномети, зробивши неможливим постійні обстріли”, – сказав він.
Глава держави підкреслив, що вчора в Мінську пропозицію української сторони за наполяганням наших дипломатів та ОБСЄ було прийнят”.

“І через декілька днів почнеться відлік годин, з яких під контролем ОБСЄ буде відведено все важке озброєння”, – сказав він.

Петро Порошенко висловив сподівання, що це буде реальним початком реального припинення вогню, реального відведення важкої техніки, що надалі створить умови для політичної та економічної реінтеграції цих території в Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *