ОСТАННІ НОВИНИ

Москва – це столиця війни, - Порошенко

|

Київ є столицею миру, а столицею війни є Москва. Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час церемонії відкриття пам’ятника генерал-майору Нацгвардії Олександру Радієвському, який загинув звільняючи Сєверодонецьк від російських загарбників, повідомляє Укрінформ.

порошенко

“Звичайно, я не пацифіст. Наша армія готова тримати оборону і дати відсіч агресору. Ми побудували і за цей рік народили нову українську армію – сильну, професійну і з високим бойовим духом. Але мій мирний план, підтриманий усім світом, є для мене пріоритетом. Київ є столицею миру, столицею війни є Москва”, – сказав Порошенко.

Президент зазначив, що разом із міжнародними партнерами докладає максимум зусиль, щоб відновити територіальну цілісність держави дипломатичним шляхом і повернути Україні мир. Він запевнив: увесь світ наразі підтримує саме Київ.

“Це вони прийшли на нашу землю, і вони мають піти. А ми маємо повернути собі окуповані частини України. Донбас є і буде українським. Він буде вільно говорити української і російською мовами”, – підкреслив він.

Глава держави також нагадав, що звільнення Сєверодонецька стало реальністю завдяки героїзму та високій підготовці офіцерів, сержантів і солдатів 95-ї окремої аеромобільної бригади, яка “покрила себе славою за цей рік вітчизняної війни”.

“У ті дні навіть найбільшим скептикам стало зрозуміло: Україна спроможна своїми силами навести порядок і конституційний лад на Донбасі”, – зауважив Порошенко.

Він подякував воїнам, які торік звільнили від окупантів більшу частину Донбасу, а жителям Луганщини побажав, аби війна більше ніколи не поверталася на поріг їх домівок.

Присутні також вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів і мирних жителів Донбасу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *