ОСТАННІ НОВИНИ

Ми зобов’язані прийняти КЕЧівські будинки у комунальну власність - Гірняк

|

Депутат Львівської міськради Володимир Гірняк та голова Львівської обласної організації партії «Громадянська позиція» Анатолій Забарило зустрілись із мешканцями КЕЧівських будинків, що на вулицях Стрийська-Максимовича.

гірняк

Перед тим подібна зустріч пройшла на вулиці Мазепи, де також є відомчі будинки військових.

«Ми зобов’язані прийняти ці багатостраждальні будинки у комунальну власність міста, оскільки у законодавство внесені зміни, що з 1 липня 2016 року ЖЕКів вже не буде. Якщо ми приймемо ці будинки у муніципальну власність, мешканці зможуть створити ОСББ і отримати від міста на конкурсних засадах кошти на ремонти їхніх будинків», –  пояснив Володимир Гірняк.

При цьому, наголосив депутат, місто й надалі повинне вести перемовини із Міноборони для того, щоб вилучати у відомства непотрібне йому майно, реалізувати його на конкурсних засадах і, відтак, за виручені кошти ремонтувати ці аварійні будинки.

«Ми ведемо перемовини як з керівництвом міста, так і з іншими політсилами у міській раді. Є шанс, що у вересні міськрада вирішить це питання, яке тягнеться вже довгі десять років», – заявив Володимир Гірняк.

За підсумками зустрічі було створено ініціативну групу мешканців, яка на пленарному засіданні сесії міськради представлятиме інтереси мешканців цих аварійних будинків та контролюватиме хід виконання процесу передачі відомчих будинків у власність громади.

Як відомо, Володимир Гірняк на минулому пленарному засіданні сесії ЛМР озвучив проект ухвали про «Прийняття в комунальну власність Львова майна військових містечок».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *