ОСТАННІ НОВИНИ

Утікач Янукович отримав можливість подорожувати по всьому світу

|

Віктор Янукович отримав можливість подорожувати по всьому світу. Інтерпол видалив із рубрики розшукуваних файл з даними президента-утікача, пише Українська правда.

Ukrainian presidential candidate Viktor Yanukovich smiles as he talks to the media in Kiev

Як заявила адвокатська компанія Joseph Hage Aaronson, яка добивалась скасування розшуку Януковича, це сталось після звернення її адвокатів. Мовляв, у Інтерполі прислухались до їхніх заяв щодо «політичної мотивованості» переслідування Януковича в Україні.

В Інтерполі вирішили, що дані про Януковича «потребують подальшого поглибленого вивчення», а відтак зупинили оголошення «червоної картки» та видалили сторінку про розшук Януковича із сайту.

Тепер дані про президента-утікача заблоковані у доступі для усіх країн-членів Інтерполу.

Як відомо, повідомлення про розшук Януковича було оприлюднене 12 січня 2015 року. Тоді Разом з Януковичем у розшук по лінії Інтерполу оголосили екс-прем’єра Миколу Азарова, сина Януковича Олександра, екс-главу МОЗу Раїсу Богатирьову, екс-міністра фінансів Юрія Колобова та екс-керівника Укртелекому Георгія Дзекона.

Щодо усіх цих чиновників була виставлена «червона картка», яка передбачає затримання для екстрадиції в Україну.

Сторінка про розшук Дзенкота теж порожня. Картки Азарова, Колобова, якого уже затримали в Іспанії, та Богатирьової відкриті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *