ОСТАННІ НОВИНИ

На річницю Скнилівської трагедії у Львові вшанують пам'ять загиблих

|

У понеділок, 27 липня, у Львові відбудуться пам’ятні заходи, присвячені 13-м роковинам Скнилівської трагедії, передає Духовна велич Львова.

скнилів

Поминальна Літургія за загиблими розпочнеться о 10.00 год. у каплиці всіх Святих українського народу (вул. Авіаційна, 1), а об 11.00 год. відбудеться парастас.

Цього року очолить богослужіння о. Сергій Швагла, парох храму Воскресіння Христового УГКЦ (вул. Городоцька 319, а).

Після завершення молитви рідні та близькі загиблих вирушать ходою до пам`ятного знаку на летовищі – місця трагедії. А о 12.45 год., у час падіння літака, там відбудеться поминальна Літія.

«Скільки б часу не минуло, для рідних і близьких ніколи не загоїться та рана втрати людей, які так безглуздо загинули через халатність інших. Пам’ять про загиблих вічно житиме у серцях їхніх рідних та друзів. І у цій молитві, яка з року в рік триває, люди об’єдналися, щоб допомогти душам померлих. Вірю, що саме з допомогою такої молитви душі загиблих очистились та предстали перед Богом» – зазначає о. Сергій Швагла.

Нагадаємо, трагедія на Скнилівському аеродромі трапилася 27 липня 2002 року під час демонстрації фігури вищого пілотажу. Тоді раптово літак Су-27 спікірував на глядачів. В результаті авіакатастрофи загинуло 77 людей, зокрема 28 неповнолітніх, постраждало понад 300 людей. Падіння винищувача у натовп мирних людей у Львові було визнано однією з наймасштабніших світових катастроф за час проведення авіаційних шоу.

Фото: www.032.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *