ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає ще 100 мільйонів євро для добудови «Укриття» на ЧАЕС

|

1615738

Асамблея донорів виділить Україні ще 100 млн євро, яких не вистачало для будівництва об’єкту «Укриття» в Чорнобильській зоні відчуження. Про це на брифінгу повідомив віце-прем’єр України Валерій Вощевський, уточнивши, що загальна вартість проекту становить 1,5 млрд євро, інформує УНІАН.

«Майже всі донори підтвердили свій додатковий внесок для того, щоб перекрити ці 100 млн євро, яких нам не вистачало для завершення робіт на об’єкті «Укриття», – сказав Вощевський.

За його словами, відповідних домовленостей було досягнуто за підсумками конференції Асамблеї донорів Чорнобильського фонду «Укриття», а також Асамблеї донорів Рахунка ядерної безпеки, яка відбулася 16 липня в Лондоні, де була присутня й українська делегація.

Вощевський зазначив, що донори внесуть свої внески найближчим часом, а також наголосив, що завдяки цьому добудова об’єкта буде виконана в заплановані терміни.

«Донорська конференція показала, що донори зацікавлені у виконанні цього проекту в листопаді 2017 року», – додав віце-прем’єр.

Фото: ua.korrespondent.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *