ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’являться спецстанції для прибирання за собаками

|

Еко-проект Ольги Кирилович зі Львова увійшов до 10 фіналістів, який втілять у життя завдяки всеукраїнській програмі «Будуймо ЕКО Україну разом!». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

8

Загалом у конкурсі взяли участь 49 оригінальних екологічних ідей із 15 областей України. На втілення ідей 10 переможців-ідей виділять 1 354 360 гривень.

За підсумками голосування журі одним з переможців програми став еко-проект львів’янки Ольги Кирилович зі «Встановлення спеціальних станцій для прибирання за собаками». Разом з колегами із громадської ініціативи Dog-Friendly City учасниця програми запропонувала розмістити у паркових зонах та на вулицях Львова спеціальні станції-смітники, які міститимуть бокс із пакетами для прибирання за тваринами та інструкцію щодо їх використання.

Як розповідають активістки, пропагуючи культуру прибирання, вони знайшли підтримку у містян з числа власників тварин. Дівчата переконані, що їх проект допоможе зробити відпочинок львів’ян та гостей міста значно комфортнішим. Кажуть, що від звичайних смітників нові станції відрізнятимуться конструкцією і спонукатимуть до прибирання за улюбленцями. Станції міститимуть бокс із пакетами для прибирання за собаками, інформаційну таблицю з інструкцією щодо використання пакетів та, власне, сам контейнер для сміття.

Відзначимо, що більшість еко-ідей, які будуть реалізовані до кінця жовтня 2015 року, стосуються проблем енергозбереження, правильної утилізації та вторинної переробки відходів, очищення та облаштування водойм, а також популяризації еко-транспорту в Україні.

За результатами голосування журі до переліку переможців також увійшли: «Чисте місто − чистий пляж» (Миколаїв), «Enlight» (Славутич, Київська обл.), «Лисогірськими стежками» (Київ), «Сучасний Чернігів» (Чернігів), «Ecolanding − екологічний десант» (Харківська обл.), «Золотим піскам» України – чисте майбутнє!» (с. Приморське, Одеська обл.), «Ecouniversity» (Івано-Франківськ), «Громадський екологічний лісопарк «Вересковий» (Малин, Житомирська обл.), «Реновація унікального скверу-альпінарію в історичному центрі міста Ужгород» (Ужгород).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *