ОСТАННІ НОВИНИ

Майже половину шахрайств на Львівщині здійснюють вихідці із зони АТО

|

У 2015 році у Львові та в області збільшилась кількість шахрайств. У 2014 році правоохоронці зафіксували 1180 таких фактів, у цьому році – 1850. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

шахрай

Розкривати такі злочини досить складно – зловмисники постійно вигадують нові схеми, використовують комп’ютерне та електронне обладнання, часто використовують програмістів, психологів та спеціалістів у інших галузях. Натомість люди, котрі стають жертвами шахраїв, часто не хочуть допомагати правоохоронцям розкривати такі злочини – не звертаються з заявами, приховують важливі деталі. Це ж стосується і фірм та компаній, особливо банків, ошуканих зловмисниками.

«Необхідно розуміти, що жертвою шахрая може стати будь-хто – від бабусі, котра віддала останні гроші за внука, котрий ніби то збив людину, до успішного банку, термінали якого регулярно «чистять» зловмисники. Ефективно боротись з шахрайствами можна лише у тісній співпраці правоохоронців з громадянами, в іншому випадку шанси подолати цей вид злочинності невисокі», – розповів начальник Управління карного розшуку ГУМВС України у Львівській області майор міліції Микола Гладюк.

На сьогодні правоохоронці Львівщини розкрили 317 шахрайств, встановили особи більше 300 шахраїв. Варто зазначити, що майже усі вони мешканці Львівської області. Крім того, працівники міліції встановили, що 40 відсотків усіх шахрайств скоєних на Львівщині здійснені зловмисниками з території АТО, 30 відсотків – із місць позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *