Збірна України взяла «срібло» у Чемпіонаті світу з фехтування

|

У Москві завершився командний турнір чемпіонату світу з фехтування в жіночій шаблі, де збірна України у фіналі зустрічалася з командою Росії і програла з рахунком 41:45, передає УНІАН.

фехтування

Наші спортсменки виступали у цьому матчі у складі Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька Олена Вороніна, повідомляє офіційний сайт змагань.

Українки мали перевагу на початку матчевої зустрічі, вигравши три перших поєдинку з різницею в 1-2 уколу (5:4, 5:4 та 5:3) – 15:11. А на початку другої серії поєдинків Кравацька завершила внічию дуель з Яною Єгорян- 5:5 (20:16). Після цього внічию завершили свій поєдинок Харлан і Катерина Дяченко (25:21), а в заключному бою другої серії Комащук програла Софії Великій – 2:9 (27:30). Саме цей поєдинок став ключовим в матчі.

У заключній серії першими вийшли на доріжку Кравацька і запасна у складі збірної Росії Юлія Гаврилова. Росіянка збільшила перевагу своєї команди – 5:2 (35:29). Потім на бій вийшли Комащук і Єгорян, в якому Комащук скоротила відставання від суперниць в загальному рахунку – 5:9 (38:40).

У вирішальному бою зійшлися найтитулованіші шаблістки світу на даний момент – Харлан і Велика, де росіянка була сильнішою- 5:3 (45:41).

Раніше, в особистому турнірі, українки виступили невдало і ніхто з них, включаючи чемпіонку світу та Олімпійських ігор Ольгу Харлан, не зумів поборотися за медалі. Чемпіонкою в особистому турнірі стала росіянка Софія Велика.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *