ОСТАННІ НОВИНИ

Затримали жорстоку банду із «перевертнем у погонах»

|

На Львівщині викрили організоване злочинне угрупування із чотирьох осіб. На руках зловмисники мали вогнепальну зброю, зокрема пістолет Макарова та ручні гранати РГД 5 та Ф1. Один з затриманих – діючий працівник міліції. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ МВС України у Львівській області.

Грати

Як розповів Дмитро Загарія, в ніч на 2 червня до Червоноградського міськвідділу міліції звернувся місцевий підприємець, котрий повідомив, що на його подвір’я невідомі особи кинули вибуховий пристрій, внаслідок чого був пошкоджений його автомобіль «Рендж Ровер». Проведеною експертизою встановлено, що на подвір’ї заявника вибухнула граната РГД 5.

Другий випадок стався 3 липня. Вночі на подвір’я батьків заявника невідомі особи кинули гранату. Внаслідок вибуху був пошкоджений житловий будинок. За фактами вимагань та умисного знищення майна було відкрито кримінальне провадження. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі до десяти років із конфіскацією майна.

«У одного з учасників злочинного угрупування виник конфлікт з потерпілим. Причиною нібито був борг у п’ятнадцять тисяч доларів, які потерпілий не повернув своєму бізнес-партнеру. Як встановили правоохоронці, сьогодні, 16 червня, зловмисники мали намір фізично знищити підприємця-боржника. Водночас, ми будемо перевіряти цих осіб на причетність до злочинів, які досі залишаються нерозкритими. Якщо ж з’ясується, що цю банду прикривав хтось з працівників міліції, ми вийдемо на них і вони понесуть відповідальність», – підкреслив Дмитро Загарія.

Окрім того, за словами прокурора Львівської області Романа Федика, встановлено, що до скоєння цих злочинів причетні четверо осіб: троє львів’ян та один мешканець міста Дрогобич. Один із зловмисників раніше притягувався до кримінальної відповідальності, а ще один виявився діючим працівником міліції – співробітником Управління боротьби з організованою злочинністю, капітаном міліції.

«На руках зловмисники мали пістолет Макарова та набої до нього, викрадені у різний час з підрозділів міліції у різних областях України. Також під час санкціонованого обшуку у зловмисників вилучили ручну гранату», – розповів прокурор.

Наразі усі зловмисники затримані. Для двох суд вже обрав міру запобіжного заходу – тримання під вартою, одному – домашній арешт. Для працівника міліції, котрий входив до складу угрупування, суд обере міру запобіжного заходу сьогодні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *