ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО постраждало ще двоє українських військових

|

За минулу добу внаслідок бойових дій у зоні АТО поранено двох українських військовослужбовців. Обоє солдатів постраждали в районі Донецького аеропорту. Загиблих немає. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі РНБО.

60

За словами речника Адміністрації Президента України з питань АТО Андрія Лисенко, на Луганському напрямку ситуація дещо загострилася. Поблизу сел. Старий Айдар наші військові успішно і без втрат відбили напад ДРГ противника, що намагалася переправитися через Сіверський Донець. Також вперше за кілька останніх тижнів бойовики провели 3 потужних артилерійських обстріли наших позицій на Бахмутській трасі – йдеться про с. Новотошківське та с. Оріхове.

Вогонь вівся з південного напрямку, причому були застосовані гармати різних систем. Епізодичні збройні провокації противника відбулися у Станиці Луганській, Щасті та між Троїцьким та Калиновим (у Попаснянському районі).

На Донецькому напрямку ситуація стабілізувалася. Поблизу Світлодарська та Горлівки, а також вздовж залізниці Костянтинівка – Ясинувата не було зафіксовано жодного факту порушення режиму тиші з боку НЗФ. Активні бойові дії розгорнулися лише на ділянці фронту від Авдіївки до Мар’їнки, особливо ввечері та вночі. Зокрема, між Авдіївкою та Ясинуватою українські військові попередили прорив ворожої ДРГ. З важкого озброєння у цьому районі противник найчастіше застосовував 120-мм міномети, ведучи вогонь з сел. Спартак на північ, у бік Авдіївки. Також варто відзначити активну роботу ворожих снайперів, які засіли на південно-західних околицях Донецька і відпрацьовують по наших позиціях у Мар’їнці та Красногорівці. На південь від Донецька перемир’я зберігається.

На Маріупольському напрямку обстановка залишається відносно спокійною.

Біля Талаківки двічі відпрацювали ворожі снайпери, а у Широкиному відбулася короткотривала провокація бойовиків із застосуванням стрілецької зброї. Втрат особового складу не допущено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *