ОСТАННІ НОВИНИ

Руїни синагоги «Золота Роза» у Львові законсервують  

|

В понеділок розпочинаються роботи з реалізації проекту «Простір Синагог: єврейська історія, спільна спадщина і відповідальність». Перший етап проекту — консервація вцілілих залишків синагоги «Золота Роза». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Центру міської історії.

«Простір Синагог» – це ініціатива, спрямована на вшанування історії євреїв у Львові, усвідомлення трагедії Голокосту, візуалізації спільного минулого та творення нових меморіально-освітніх просторів у місті», – йдеться у повідомленні.

Першим етапом втілення проекту є консервація вцілілих залишків синагоги «Золота Роза», ознакування місця Бейт Гамідрашу (навчального дому), що знаходився поруч, та створення на цій ділянці меморіальної інсталяції «Увіковічнення».

Ініціатива реалізується Управлінням охорони історичного середовища ЛМР у партнерстві з Центром міської історії та спільним українсько-німецьким проектом «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» ЛМР та Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ) у співпраці з єврейськими організаціями в Україні та світі.

Нагадаємо, 15 липня на паркані, яким огороджено руїни “Золотої Рози”, відкрили виставку американського фотографа Джейсона Франциско, де представлено світлини, малюнки крейдою та есеї.

Фото: Джейсон Франциско

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *