ОСТАННІ НОВИНИ

Рада збільшила фінансування армії

|

Депутати з четвертої спроби прийняли законопроект про додаткове фінансування армії За рішення в цілому віддали голоси 227 нардепів, повідомляє Еспресо.TV.

армі

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що видатки для фінансування заходів на проведення АТО пропонують збільшити у сумі 5,299 млрд грн.

Обговорення законопроекту викликало суперечки серед депутатів. Олександра Кужель вимагала більш прозорої документації. У свою чергу, Тетяна Чорновол наполегливо доводила, що законопроект необхідно приймати. Згодом Кужель та Чорновол навіть поштовхали одна одну біля трибуни Верховної Ради.

Юрій Луценко запевнив, що додаткове фінансування не зачепить бюджетників. У свою чергу, заступник міністра фінансів Ігор Уманський пояснив, на що саме спрямують кошти.

“У першу чергу на забезпечення речовим майном, виплати загиблим пораненим та харчування. Уряд запропонував скоротити власні видатки та спрямувати їх на оборону. По деяким статтям того ліміту фінансування, що передбачений до кінця року, вистачить до середини серпня місяця”, – сказав він.

Фото: www.auu.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *