ОСТАННІ НОВИНИ

Аваков і Ко ревізував самбірську міліцію

|

Міністр внутрішніх справ України взяв участь у робочій нараді, на якій обговорювали питання пілотного проекту реформування органів внутрішніх справ Львівщини, що триває зараз на базі Самбірської міліції. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ МВС України у Львівській області.

61

Аваков прибув у супроводі своєї заступниці Еки Згуладзе, а також нардепа Мустафи Найема. Делегацію Львівщини очолював начальник Головного управління МВС України у Львівській області Дмитро Загарія. Окрім того, в нараді взяли участь керівник департаменту з регіональних питань консультаційної  місії Європейського союзу в Україні Удо Моллер та голова Експертної ради при МВС України Євген Захаров.

Керівник департаменту з регіональних питань консультаційної  місії Європейського союзу в Україні Удо Моллер зазначив, що оперативне реагування правоохоронних органів на звернення громадянина упродовж 5-7 хвилин є європейським стандартом. Зараз, з огляду на результати експерименту у Самборі, можна відзначити, що він є справжньою реформою.

За словами Арсена Авакова, ксперимент у Самборі триватиме, розвиваючись по так званій «кущовій» системі, коли місцева міліція буде інтегрована з кількома сусідніми підрозділами внутрішніх справ і «вертикально» підпорядковуватиметься главку міліції Львівщини. Це дасть змогу поліпшити керованість сил міліції і забезпечити ефективність реагування на повідомлення про правопорушення.

«Ми шукаємо той баланс, який був би оптимальним для кожної окремої місцевості: як для обласних центрів і крупних міст, так і для сільської місцевості», – прокоментував Арсен Аваков.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *