ОСТАННІ НОВИНИ

Зміни до головного документу України розгляне Конституційний суд

|

Депутати проголосували за те, щоб доопрацьований законопроект про зміни до Конституції розглянули в Конституційному суді. Відповідне рішення підтримали 288 нардепів, повідомляє Еспресо. TV.

порох

Майже в повному складі, за виключенням одного депутата, проголосувала проти фракція “Самопоміч” (26 голосів) та в повному складі – Радикальна партія Олега Ляшка (20 голосів).

Нагадаємо, що зміни в Конституцію стосуються децентралізації влади в країні. Їх презентував на початку липня президент Петро Порошенко.

В законопроекті йдеться про закріплення нових повноважень за органами місцевого самоврядування. Президент та Кабмін будуть здійснювати нагляд за законністю місцевих рішень за допомогою префектів. Призначення голів обласних та районних центральною владою скасовується.

Велику кількість суперечок викликала норма в перехідних положеннях законопроекта, що стосується особливого порядку проведення місцевих виборів в деяких районах Луганської та Донецької областей. В документі зазначено, що перебіг виборів на цих територіях має описати окремий закон.

Водночас, Петро Порошенко повідомив, що у новій Конституції немає ні слова про особливий статус Донбасу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *