ОСТАННІ НОВИНИ

В Уряді задумались, у скільки оцінити постраждалих на Майдані українців

|

im578x383-Kyrylenko_kmuВіце-прем’єр В’ячеслав Кириленко створить робочу групу для захисту постраждалих під час Революції Гідності.

Про це повідомляє Ініціативна група постраждалих на Майдані у мережі Facebook, передає Еспресо.TV.

“Вiце-прем’єр бере пiд особистий контроль питання якнайшвидшого опублікування Постанови КМУ щодо порядку надання статусу інваліда війни особам, які отримали інвалідність внаслідок ушкоджень, отриманих під час подій Революції Гідності”, – повідомляє Ініціативна група.

Також має бути прийнята постанова про соціальний захист постраждалих на Майдані. Майданівці, що отримали ушкодження середньої тяжкості, отримають від держави понад 30 тис грн (25 прожиткових мінімумів).

Активісти повідомляють, що Кириленко створить і очолить Міжвідомчу робочу групу з питань постраждалих під час Революції Гідності. До неї увійдуть заступники міністрів соціальної політики, охорони здоров’я, економіки, фінансів та представник Державного казначейства. Радником віце-прем’єр-міністра стане представник Ініціативної групи постраждалих на Майдані.

У зверненні до міністра активісти зазначають, що понад 500 осіб отримали поранення важкої та середньої тяжкості під час Революції Гідності.

“Водночас переважна більшість досі не отримала допомоги від держави, продовжують лікування і реабілітацію власним коштом та до сих пір не мають законодавчо визначеного статусу”, – стверджує Ініціативна група.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *