ОСТАННІ НОВИНИ

Фігурант «справи Чеботаря» вимагає вибачень та моральної компенсації від журналістів

|

Фігурант «справи Чеботаря» Сергій Гаврилко, один із нападників на журналістів проекту «Наші гроші» біля будинку екс-міністра внутрішніх справ, подав до суду на медіа-холдинг ZIK, вимагаючи спростувати, за його словами, неправдиву інформацію про свою причетність до скандального інциденту, офіційно вибачитися та виплатити компенсацію у розмірі 50 тисяч гривень за моральну шкоду. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі медіа-холдингу ZIK.

74

«У своїй позовній заяві про захист честі, гідності та ділової репутації Сергій Гаврилко, директор компанії «А.Т.Н», яка займається транспортними перевезеннями і засновником якої є Олег Поліщук, зять одіозного чиновника та другий нападник на знімальну групу телеканалу ZIK, стверджує, що звинувачення проти нього є безпідставними.

«Такими матеріалами є викладена інформація про напад та побиття мною журналістів телеканалу ZIK… Такі відомості, висвітлені в відеосюжеті, принижують мою честь, гідність та ділову репутацію, як громадянина та працівника, оскільки характер висловлювань в сюжеті створює негативне враження і відношення до мене в суспільстві, як до особи сумнівної репутації, агресивного та непередбачуваного… Вищезазначений сюжет формує негативне уявлення у громадян і моїх колег та компаньйонів про те, що я поводжу себе девіантно, агресивно та можу бути потенційно небезпечною людиною, що шкодить моїй діловій репутації», – йдеться у позовній заяві Гаврилка.

20 липня в Галицькому районному суді Львова відбудеться судове засідання, на якому розглядатиметься згаданий вище позов проти медіа-холдингу ZIK», – йдеться у повідомленні.

Водночас генеральний директор медіа-холдингу ZIK Ігор Туркевич, вважає цю справу зазіханням на свободу слова.

«Ми до суду готові. Правда на нашому боці. Вважаю, що звинувачення пана Гаврилка на нашу адресу є не просто елементарним бажанням людської помсти. Інакше, ніж зазіханням на свободу слова, такий позов назвати важко», – зауважив він.

Нагадаємо, 28 квітня, біля будинку заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря невідомі брутально напали на знімальну групу антикорупційного проекту «Наші гроші» телеканалу ZIK. Нападники побили оператора, розтрощили техніку та втекли з місця інциденту. Телеканал ZIK звернувся до МВС та особисто міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з вимогою максимально оперативно та обʼєктивно розслідувати злочин.

Згодом сам Чеботар назвав журналістів провокаторами, брехунами та маніпуляторами, які «дискредитують команду міністерства, що взяла жорсткий курс на боротьбу з корупціонерами».

У свою чергу, журналісти оприлюднили інформацію з офіційного державного реєстру нерухомості, де вказано, що земля під маєтком у с. Лісники записана на Оксану Сергіївну Чеботар – доньку Чеботаря.

За фактом нападу на журналістів проекту «Наші гроші» порушено дві кримінальні справи – за статтею 186 частиною 2 («Грабіж, поєднаний з насильством», через викрадення у журналістів відеокамери та відеореєстратора), а також за статтею 171 частиною 1 («Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»).

13 травня заступник глави МВС Сергій Чеботар подав у відставку.

Як відомо, Чеботарю 22 травня вручили повістку на допит в аеропорту, але він полетів у Відень і на допит 25 травня не прийшов.

Прокуратура Києво-Святошинського району визнала постраждалими журналістів антикорупційного проекту «Наші гроші» телеканалу ZIK Надію Бурдей та оператора Максима Шелеста, на яких 28 квітня було здійснено напад біля будинку родини вже екс-заступника міністра МВС Сергія Чеботаря.

Кримінальне ж провадження щодо «незаконного збирання» журналістами телеканалу ZIK конфіденційної інформації про сім’ю колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря закрито через відсутність у діях журналістів складу злочину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *