ОСТАННІ НОВИНИ

Діти у Львові розмалювали Україну

|

Сьогодні, 16 липня, на площі перед пам’ятником В’ячеславові Чорноволу відбулася акція “Ми – майбутнє України” з нагоди 25-ої річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України. Під час заходу діти розфарбували карту України, як символ соборності та суверенності нашої держави, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

DSC_0436

Мапу розділи на області,  і навколо кожної з них об’єднювались діти, що  малювали на ній все, що хотіли. Малюки малювали свої мрії та власне бачення нашої країни.

DSC_0285

DSC_0425

Участь у заходах брали вихованці різних творчих студій, а також діти соціального проекту “Мій тато захищає Україну” та діти переселенців з території Донецької, Луганської областей і АР Крим.

«Мені подзвонили активісти та розповіли про таку акцію. Мені настільки сподобалась ця ідея, що я привела не лише власного сина, а й двох племінників. Наші діти одразу захотіли розмальовувати територію Крим, бо вони вірять, що острів залишиться з Україною», – розповіла пані Олена, дружина загиблого бійця у зоні АТО.

DSC_0318

DSC_0334

Серед юних учасників акції були також переселенці з окупованих територій, більшість з яких на подію прийшли з батьками.

DSC_0325

«19 липня буде рівно рік, як ми втекли зі Станиці Луганської. Довго шукали місце де жити, але зупинилися у Львові. Дуже раді, що сюди потрапили і плануємо тут залишитись. Нас тут дуже тепло приймають, і ця подія підтверджує мої слова. Про цю акцію дізналась зі сторінки переселенців у Facebook. Сини вирішили написати на карті «Луганськ – це України», адже ми маємо вдома прапор з таким написом і всюди їздимо з ним», – поділилась переселенка Оксана Чайка.

DSC_0331

Після того, як мапа була готова, діти танцювали, співали та фотографувалися з власноруч створеним шедевром. Голови ЛОР та ЛОДА також відвідали акцію та подарували книжки всім художникам. Загалом всі діти залишились дуже задоволені та просили організаторів робити такі події частіше.

DSC_0377

DSC_0422

DSC_0426

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *