ОСТАННІ НОВИНИ

УГКЦ навертатиме молодь до церкви за допомогою зірок спорту

|

Сьогодні у Львові відбулося офіційне представлення Відділу душпастирства спорту при Комісії УГКЦ у справах мирян. Очолив відділ о. Олег Кобель, адміністратор парафії преподобної Параскевії у с. Кавське Стрийського району, що на Львівщині. Про це інформує кореспондент Львівського порталу.

1 (1)

Як розповів о. Олег, відділ який він очолив займатиметься  розвитком відносин між церквою, молоддю і спортивними організаціями.

«Ми будемо намагатися в єпархіях організовувати певну мережу священників, які могли б в себе на місцях бути голосом Відділу душпастирства спорту. Вже є п’ять отців з різних єпархій, які готові допомагати в організації всіляких спортивних змагань. Але крім того наш відділ буде допомагати в організації спортивних таборів для дітей та молоді», – розповів о. Олег Кобель.

Окрім того, як додав священик, щоб навертати молодь до спорту і до церкви звертатимуться також до відомих спортсменів.

«Ми будемо залучати різних спортсменів, щоб вони найперше свідчили свою віру і щоб вони доносили ці свідчення до молоді. Це спортсмени, яких впізнають на вулицях, і які є на обкладинках журналів, адже ці люди також є віруючими людьми», – додав о. Олег Кобель.

Працювати Відділ душпастирства спорту при Комісії УГКЦ, буде не тільки на Львівщині, а по всій Україні. В майбутньому священики-спортсмени планують налагоджувати співпрацю  з  єпрахіями УГКЦ, які функціонують в Європі.

Фото: www.sport-express.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *