ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові озеленили ще одне внутрішнє подвір’я

|

У Львові впорядковано зелену зону у внутрішньому дворику будинку №10 на вулиці Дрогобича. На подвір’ї з’явився, вимощені доріжки, нове озеленення та вуличні меблі, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

DSC_4872

За інформацією управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, ремонтні роботи в дворі були проведені ще в минулому році і виконувались в рамках програми сприяння благоустрою внутрішніх дворів за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) та Львівської міської ради. Цього ж року було впорядковано зелену зону та встановлено елементи благоустрою.

DSC_4873

За словами працівниці управління охорони історичного середовища ЛМР Ярини Козацької, при облаштуванні подвір’я враховувалися побажання мешканців.

DSC_4881

«З метою облаштування цього простору, ми мали кілька зустрічей з мешканцями. Нам треба було дізнатися їх пропозиції та побажання, на основі яких розроблявся ескізний проект. Основною метою облаштування подвір’я було озеленення на обладнання місця для відпочинку людей», – розповіла вона

Самі ж мешканці будинку дуже задоволені та радіють, що їм вдалося відновити двір за «копійки».

DSC_4884

«Раніше тут були двометрові хащі, через які пройти було неможливо. А тепер тут можна в будь-який момент вийти у дворик і відпочити. Всі мешканці одноголосно вирішили долучитись до цієї програми, адже самим нам грошей на реставрацію двору не вистачило б. В результаті з кожної квартири було зібрано близько 1000 грн і це досить мало, зважаючи на кількість проведених робіт», – вважає мешканець будинку Ігор Ячичак.

Водночас, за словами начальника управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, участь у програмі відновлення внутрішніх територій може брати будь-який двір Львова.

«Програма облаштування внутрішніх двориків працює уже третій рік. Для того, щоб потрапити в цю програму, мешканці будинку повинні об’єднатися, щоб знати, що вони конкретно хочуть зробити, чи готові дофінансувати невелику частину коштів та в подальшому доглядати за двориком», – розповіла Лілія Онищенко.

Як відомо, фінансування відновлення двориків здійснюється у такому співвідношенні: GIZ – 90 %, мешканці – 10 %.

Минулого року, у рамках вказаної програми, було влаштовано благоустрій в дворах на вул. Наливайка, 17 та на вул. Коперника, 30. В цьому році заплановано відремонтувати 4 двори за такими адресами: вул. Лепкого, 7 – Шопена, 3, вул. Кониського, 3-5, вул. Мулярська, 7 та вул. Газова, 6.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *