ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові нарахували півтисячі  безпритульних собак  

|

ЛКП «ЛЕВ» здійснило підрахунок безпритульних собак у місті. Робили це за спеціальною міжнародною методикою і з метою їх подальшої стерилізації. Про це сьогодні, 15 липня, повідомив директор підприємства Олег Мацех, інформує прес-служба ЛМР.

NU-psy

«З метою гуманного контролю за чисельністю безпритульних собак, нам потрібно запустити масштабну програму стерилізації. А для цього початково необхідно знати точну кількість таких собак у місті. Підрахунок ми провели за всіма правилами, згідно з методикою, розробленою європейськими організаціями, і визнаною в світі найточнішою», – зазначив Олег Мацех.

Для проведення підрахунку, місто умовно поділили на 43 сектори, в кожному з яких працював не лише волонтер ЛКП, а й представник ЖЕКу. Роботу волонтерів координував представник міжнародного фонду Naturewatch Foundation.

Так, у Львові нарахували 506 безпритульних собак, а враховуючи максимально можливу, 15%-у, похибку – 582. Як зазначає керівник ЛКП, це досить невелика кількість для міста такого розміру, тож цілком можливо відловити та простерилізувати їх усіх ще упродовж цього року.

«Такі результати вселяють оптимізм та впевненість в реалізації програми контролю безпритульних собак у Львові, шляхом стерилізації. Тобто, відловлюючи щоденно 5 тварин, протягом шести місяців ми зможемо вилікувати всіх безпритульних собак Львова, стерилізувати, вакцинувати та хіпувати їх, що дозволить взяти під контроль чисельність та значно підвищить рівень безпеки у місті. Тепер підрахунок ми будемо проводити щороку, щоб побачити ефективність своєї роботи», – зазначив Олег Мацех.

Нагадаємо, зараз в ЛКП триває капремонт, завершити який планують, орієнтовно, до кінця вересня.

Фото: brovary.pravo-znaty.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *