ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні вирішальні переговори з кредиторами щодо реструктуризації боргу України  

|

Сьогодні Україна проведе вирішальні переговори з кредиторами про реструктуризацію зовнішнього боргу на суму 15,3 млрд дол. напередодні планової виплати 120 млн дол. за купоном 24 липня, повідомляє УНІАН з посиланням на The Wall Street Journal.

гроші ru.tsn.ua

За інформацією видання, представники України в переговорному процесі впевнені, що пропуск виплати за купоном хоч і буде вважатися технічним дефолтом, але істотно не вплине на економічну динаміку країни.

У той же час, українська сторона допускає проведення планової виплати у разі зближення позицій в ході переговорів.

При цьому представники комітету кредиторів, які є власниками 9 млрд дол. українського боргу, допускають нанесення серйозного збитку економіці країни в разі невиплати по купону.

Нагадаємо, що голова Міністерства фінансів України Наталія Яресько 15 липня проведе у Вашингтоні особисту зустріч з комітетом кредиторів, щоб обговорити проведення Україною реструктуризації частини державного боргу.

У рамках програми з МВФ Україна веде переговори з кредиторами про реструктуризацію частини боргу, в результаті яких розраховує за рахунок продовження термінів сплати, зниження купона і часткового списання номіналу боргу в 2015 році заощадити на виплатах за борговими цінними паперами до 5,2 млрд дол., а в найближчі 4 роки – до 15,3 млрд дол.

Фото: ru.tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *