Львівські комунальники візьмуть кредит у 400 тис євро для очистки сміттєзвалища

|

Сесія Львівської міськради учора, 14 липня, проголосувала за надання дозволу ЛКП «Збиранка» на отримання кредиту від НЕФКО під муніципальну гарантію. Кошти, у розмірі 394470 євро, залучать до реалізації проекту відкачування інфільтрату на міському сміттєзвалищі, повідомили Львівському порталу у прес-службі ЛМР.

Smittiezval-Gudrony-D

Термін на який надається кредит, складає 4 роки, з пільговим періодом через 9 місяців після підписання кредитного договору. Схема погашення кредиту – рівними щоквартальними платежами після здійснення першої виплати кредитних коштів. Відсоткова ставка за користування кредитними коштами – 6,0 % річних. Упродовж терміну надання кредиту ЛКП повинне буде здійснювати плату за отримання місцевої гарантії, у розмірі 1 грн. на місяць.

«З метою перетворення Львівського міського сміттєзвалища в екологічно безпечний об’єкт, особливо важливим є вирішення питання збору стічних вод (інфільтрату). Аби усунути забруднення ґрунтових вод та зменшити ризик для здоров’я людини, НЕФКО погодилась надати кошти на реалізацію відповідного проекту», – йдеться в ухвалі.

Фото: Михайло Дашкович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *