ОСТАННІ НОВИНИ

Небо між Україною та США стане відкритим

|

Сьогодні, 14 липня, у рамках Українсько-американського бізнес-форуму у Вашингтоні була підписана Угода про «відкрите небо» між Україною та США. З українського боку під документом поставив свій підпис Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, з американського – заступник Державного секретаря США з питань економічного зростання, енергетики та навколишнього середовища Кетрін Новеллі.

airport-3

Про це Львівському порталу повідомили в Міністерстві інфраструктури України.

Документ замінить чинну Угоду між Урядами України та США про повітряний транспорт від 5 червня 2000 року. Нова Угода передбачає зняття обмежень щодо кількості авіаперевізників з кожної сторони, рейсів і географії польотів.

Зокрема, документом запроваджуються наступні зміни у повітряному сполученні між Україною та США:

– знімаються обмеження по пунктах відправлення/призначення на територіях обох держав через будь-які проміжні пункти і далі у пункти за межами;

– надається можливість авіакомпаніям обох сторін виконувати польоти з правом п’ятої свободи(право приймати на іноземній території пасажирів, що прямують на територію будь-якої третьої держави, а також адресовані туди ж вантаж і пошту, і право висаджувати пасажирів і вивантажувати вантаж і пошту, що направляються із будь-якої території, в країні-підписанті угоди);

– встановлюється довільна частота та ємність повітряних перевезень авіаперевізниками обох сторін;

– дозволяється самостійне наземне обслуговування в аеропортах.

Угода про «відкрите небо» базується на засадах справедливої конкуренції та вільного встановлення тарифів, залежно від комерційної ситуації на ринку з мінімальним втручанням з боку регулятора. «Ми працюємо на майбутнє: з розвитком відносин між нашими країнами зростатиме потреба у авіасполученні. Вважаємо правильним не чекати, коли це станеться, а вже зараз створити умови для розвитку ринку і здорової конкуренції на ньому. Цим документом ми надали авіаперевізникам можливість пропонувати пасажирам і відправникам вантажів різноманітні варіанти обслуговування, розробляючи нові і конкурентоспроможні тарифи. Відтепер лише економічні важелі та питання авіаційної безпеки будуть формувати цей ринок», – заявив Андрій Пивоварський, Міністр інфраструктури України.

Угода вступить у силу після завершення внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання документом чинності. Так, в Україні передбачено її ратифікацію Верховною Радою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *