ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко скликає засідання Військового кабінету через події в Мукачевому

|

Порошенко ru.tsn.ua

Президент України Петро Порошенко сьогодні проведе засідання Військового кабінету Ради національної безпеки і оборони, на якому обговорюватимуться події в Мукачевому.

Про це на сторінці в Facebook повідомив прес-секретар глави держави Святослав Цеголко, інформує УП.

«Події в Мукачевому стануть головною темою Військового кабінету, який президент проведе в понеділок. Нагадаю, що Військовий кабінет є робочим органом РНБО», – написав Цеголко.

Додамо, що 11 липня при в’їзді до Мукачевого було заблоковано дорогу до міста; люди, озброєні автоматичною стрілецькою зброєю, відкрили вогонь в районі Червоної гірки. Повідомлялося про 9 поранених та кількох загиблих. Згодом стало відомо про 11 постраждалих.

За словами нардепа Мустафи Найєма, конфлікт у Мукачевому пов’язаний із контрабандою цигарок в області, до якої причетні усі учасники сутички.

Як заявив глава МВС Арсен Аваков, у Мукачевому триває спецоперація із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт.  За даними Авакова, “застосувавши гранатомети, бандити знищили два міліцейських авто, поранили чотири цивільних особи і трьох працівників міліції”.  Один потерпілий і один правоохоронець перебувають у важкому стані.

У “Правом секторі” заявили, що оголошують безстрокову акцію протесту, яку має намір організувати під Адміністрацією президента в центрі Києва.

За фактом інциденту у Мукачевому прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальні провадження за попередньою правовою кваліфікацією “терористичний акт” (ч.3 ст. 258 КК України) та “створення злочинної організації” (ст. 255 КК України).

Фото: tsn.ua

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *