ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині стартував Європейський Тиждень велосипедного туризму

|

Європейський тиждень велосипедного туризму (ЄТВТ) вперше за десять років існування перетнув межі Євросоюзу. ЄТВТ проводиться кожного року в липні в одній з країн, велотуристські організації якої входять до UECT або до Міжнародного Альянсу Туристів (АІТ). Цей ж рік стане унікальним, адже Тиждень велотуризму пройде в Україні, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

velo

Базовий табір разом з офісом ЄТВТ розмістився у Жовкві. Веломаршрути проходять повз десятки пам’яток архітектури, історії та культури, тому будуть цікавими не лише для спортсменів, а й для любителів

До України прибуло 350 велотуристів з 12 країн Європи. Найбільші делегації, окрім української (172 учасники), прибули з Польщі – 80 і Франції – 73. Також є велотуристи з Великобританії, Бельгії, Німеччини, Грузії, Люксембургу, Австрії, Нідерландів, Швеції та Ізраїлю. Найстаршому учаснику цього тижня велотуризму 81 рік, а наймолодшому – 9.

Учасники ЄТВТ приємно здивовані рівнем організації та гостинністю українців.

«Я дуже вдячний організаторам за таке дійство та за запрошення на нього. Особисто я маю свою місію на цьому Тижні велотуризму: зібрати людей які вболівають за мир, яким набридла стрільба. Я хочу створили велосипедну сотню з велотуристів з Москви, Мінська та Києва. На західній Україні багато  людей виступають за мир і це є хорошим початком створення такого велооб’єднання. Завдання дуже велике, але це буде наймасштабніше дійство всіх часів, організоване спортсменами за мир», – сказав Нодар Берідзе, веломарафонць з Грузії, який у 2014 році здійснив велопробіг 23 обласними центрами України під гаслом «Мир Україні».

Окрім популяризації велосипедного туризму ЄТВТ ставить собі за мету заохочення звичайних європейців краще пізнати одне одного, налагодити між собою контакти та відкрити для себе кожного разу іншу країну Європи, ознайомитись з її найвизначнішим місцями, культурою, звичаями, кухнею, побутом місцевого населення, ремеслами, фольклором.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *