ОСТАННІ НОВИНИ

У районі, де забарикадувався «Правий сектор» в Мукачеві, евакуюють людей, - СБУ

|

За дорученням прокуратури Служба безпеки України та Міністерство  внутрішніх справ у суворій відповідності до чинного законодавства готові вжити всіх необхідних заходів для роззброєння і затримання організованого злочинного угрупування, яке 11 липня в місті Мукачевому здійснило тяжкі злочини із застосуванням зброї, у тому числі важкої. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБУ.

мау1

Як заявляють правоохоронці, ці люди вбили одну і поранили чотирьох цивільних осіб.  Поранено також шістьох правоохоронців, один з яких перебуває у важкому стані. Пострілами з гранатометів та  кулеметів бандити знищили три міліцейські машини.

Враховуючи небезпеку для мешканців села, у районі якого забарикадувалися так звані “бійці “Правого сектору”, здійснюється евакуація мирних громадян, у першу чергу – дітей.

Щоб запобігти можливому кровопролиттю, СБУ та МВС вимагають від незаконного збройного формування скласти зброю і здатися.

Усіх затриманих приготованим спецбортом буде доставлено до Києва для об’єктивного та неупередженого  розслідування.

У процесі  переговорів заблоковані повідомили, що готові здатися, якщо до них звернеться Дмитро Ярош. Тому СБУ та МВС розраховують, що цей народний депутат зробить все,  щоб переконати своїх прибічників скласти зброю, яку не можна застосувати там, де немає війни, де живуть, винятково, мирні люди – за тисячу кілометрів від зони АТО та лінії зіткнення.

Нагадаємо, що вчора і Мукачеві розпочалась перестрілка, яка згодом перенеслась на трасу Київ-Чоп. Внаслідок стрілянини загинули 4 представники «Правого сектору», поранені міліціонери та вбита одна цивільна особа.

Водночас Петро Порошенко закликав МВС якнайшвидше роззброїти бійців «Правого сектору», щоб не допустити кровопролиття.

Через події в Мукачево у Львові скликали усі спецпідрозділи МВС, а активісти «Правого сектору» чергували на трасі, аби не дати правоохоронцям можливості виїхати на місце подій.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *