ОСТАННІ НОВИНИ

Як нелегальні видобувачі бурштину напали на прикордонників

|

На Рівненщині жителі одного з сіл напали на прикордонників через те, що правоохоронці конфіскували у них трактор та мотопомпу, які служили для незаконного видобутку бурштину. Про це Львівському порталу повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ адміністрації ДПС.

Share2015-07-11-830e6badbe787f245aeb24928fb7887361e22323ea033d452a0efcb95842bcb0-Picture_jpg

У Рівненській області співробітники Луцького загону на ділянці відділу прикордонної служби «Березове» завадили спробі незаконного видобутку бурштину та в результаті спільних дій спільно із співробітниками МВС та прокуратури поблизу населеного пункту Обсіч Рокитнянського району в 2 км від державного кордону затримали 7 осіб, які за допомогою мотопомпи незаконно намивали «сонячне каміння».

Жодних дозвільних документів на право такої діяльності, а також документів, які б посвідчували особу чоловіки надати не змогли. Трактор з мотопомпою та затриманих було доставлено до прикордонного підрозділу «Кам’яне» для встановлення осіб та складання необхідних процесуальних документів. Згодом двох неповнолітніх порушників було відпущено.

Однак близько 19 години 10 липня біля підрозділу почали збиратися місцеві мешканці кількість яких постійно зростала. Вони вели себе агресивно та висловлювали погрози у бік правоохоронців та вимоги відпустити їхніх односельчан. До місцевих мешканців вийшли представники Держприкордонслужби, МВС та прокуратури та спробували пояснити неприпустимість таких дій.

Після встановлення осіб затриманих та складання процесуальних документів правоохоронці дозволили їм покинути підрозділ, однак власник трактора вимагав повернути йому транспортний засіб та мотопомпу.

О 21 годині біля підрозділу вже перебувало до 100 агресивно налаштованих осіб, які все активніше висловлювали вимоги віддати власнику затримане майно. Спроба голови Селищної ради вгамувати натовп закінчилася для неї численними тілесними ушкодженнями.

Близько 23.30 години розігріті алкоголем чоловіки з числа місцевих мешканців почали закидати підрозділ камінням та ламати паркан. В результаті побито вікна в будівлі підрозділу, пошкоджено службовий автотранспорт, зламали ворота та частково огорожу.

З метою припинення незаконних дій прикордонники змушені були здійснити вгору більше 10 попереджувальних пострілів з пристрою для відстрілу гумових куль. Однак це лише на деякий час зупинило нападників та вже о 1 годині вони знову здійснили спробу захопити підрозділ.

Була створена реальна загроза життю та здоров’ю прикордонників, представників МВС та прокуратури, загроза захоплення зброї і службового майна. Правоохоронці, з метою припинення подальшого негативного розвитку подій, у відповідності до законодавства України змушені були застосувати вогнепальну зброю.

Близько 2 години нападники ретирувалися. В результаті протистояння троє найбільш активних учасників штурму затримані. Двоє громадян отримали поранення ніг. Стан їх здоров’я задовільний. Конфліктна ситуація локалізована. Серед місцевих мешканців проводиться роз’яснювальна робота.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *