ОСТАННІ НОВИНИ

Збагачувальну фабрику «Червоноградська» повертають у державну власність

|

Прокуратура Львівської області у суді вимагає повернення державі майнового комплексу «Центральна збагачувальна фабрика «Червоноградська». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

124

За даними відомства, прокуратурою Львівської області сьогодні, 10 липня, до Господарського суду Львівської області заявлено позов в інтересах держави з вимогою визнати нечинними рішення Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській області, про оцінку та приватизацію цілісного майнового комплексу Державного підприємства «Центральна збагачувальна фабрика «Червоноградська».

Так, за результатами ґрунтовного вивчення стану законності у сфері державної власності, з’ясовано, що під час приватизації комплексу та створенні ВАТ «Львівська вугільна компанія» допущено численні порушення чинного законодавства про оренду та приватизацію державного майна.

Також встановлено, що оцінка вартості вказаного об’єкта проведена усупереч вимогам закону, внаслідок чого держава фактично позбавлена належного права на прийняття управлінських рішень.

Зважаючи на ці обставини, прокуратура наполягає на поверненні майна фабрики у державну власність.

Як відомо, «Центральна збагачувальна фабрика «Червоноградська» – єдина на західній Україні збагачувальна фабрика вугілля, що переробляє вугілля шахт західного регіону України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *