ОСТАННІ НОВИНИ

Греція змінила свої пропозиції до ЄС

|

Греція попросила у рамках нових пропозицій за угодою з кредиторами фінансову допомогу від Європейського механізму стабільності в розмірі 53.5 мільярда євро протягом трьох років. Гроші підуть на покриття зобов’язань перед кредиторами, пише ТСН.

Греція пропонує залишити до кінця 2016 року пільговий податок на додану вартість для островів за винятком найбільш багатих і найбільш відвідуваних туристами, тоді як раніше уряд наполягав на збереженні пільг для всіх островів. Крім того, Афіни мають намір зберегти до 2020 року додаткові пенсії для найбідніших пенсіонерів.

Грецький Кабмін готовий скасувати ряд пільг для сільгоспвиробників, а також підвищити корпоративний податок з 26 до 28 відсотків.

Крім того, Афіни згодні підвищити податок на судноплавні компанії і скасувати пільги для судновласників, а також посилити боротьбу з ухилянням від сплати податків.

Уряд прем’єр-міністра Алексіса Ціпраса також згідно збільш податок на розкіш і ввести податок на телевізійну рекламу, зменшивши водночас ПДВ на ліки, книги і квитки в театр. Крім того, Афіни планують приватизувати найбільші порти-Пірей і Салоніки, залізничні компанії TRAINOSE і ROSCO.

Нагадаємо, раніше Греція вже виставляла прохання про новий кредит.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *