ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині почали діяти Інформаційно-консультаційні центри

|

На Львівщинізапровадили Інформаційно-консультаційні центри, які допомагатимуть представникам різних вразливих верств населення реалізувати право на працю. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівського обласного центру зайнятості

Відтепер такі цільові аудиторії як внутрішньо переміщені особи, демобілізовані учасники антитерористичної операції, члени сімей загиблих воїнів, неповнолітні, краяни з інвалідністю – зможуть в інформаційно-консультаційних центрах отримати як індивідуальні, так і групові послуги. Для кожної групи відвідувачів у новоутворених осередках містяться добірки тематичних матеріалів з питань зайнятості та пришвидшення процесу інтеграції у суспільне життя.

Приміром, вимушені мігранти можуть ознайомитися з розробленою для них «Дорожньою картою», буклетами, брошурами, записати координати відомств, працівники яких опікуються проблемами життєдіяльності переселенців. До уваги тих, хто виношує ідею започаткувати власну справу, – перелік бізнес-ідей, типові бізнес-плани, узагальнені обласним центром зайнятості відомості про наявність на теренах Львівщини вільних земельних площ, незадіяних виробничих і складських приміщень, які можна орендувати для ведення підприємницької діяльності.

Неповнолітнім, сиротам і дітям, котрі позбавлені батьківської опіки, цікаво буде погортати експрес-методики з основ вибору фаху, вивчити правила побудови професійної кар’єри, ознайомитися з переліком навчальних закладів, у т. ч. й центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, в яких можна здобути ту чи іншу спеціальність.

Демобілізовані учасники АТО в інформаційно-консультаційному центрі почерпнуть інформацію про те, як самотужки або за допомогою вузькоспеціалізованих фахівців подолати проблеми психологічного характеру, де пройти програму медичної реабілітації. А ще – опанують техніку самостійного пошуку роботи, пізнають нюанси ведення співбесіди з потенційними працедавцями, правила написання резюме або створення порт-фоліо, освоять складові успішної самопрезентації тощо.

Окрім індивідуальних консультацій, в інформаційно-консультаційних центрах за участю посадовців органів влади, працедавців, громадських активістів, волонтерів  відбуватимуться форуми, круглі столи, відкриті дискусії, тренінги, семінари, конференції. Їхня мета – консолідувати зусилля соціальних партнерів, громадськості, влади для повернення до трудового життя безробітних з числа пільгових категорій населення, а також обговорити проблемні питання, спрямовані на збалансування попиту та пропозиції робочої сили, поширити кращий досвід, розв’язати задач, які диктує сьогодення у сфері зайнятості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *