ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура звинувачує командира «Торнадо» та його товаришів у педофілії

|

Головною військовою прокуратурою розслідується кримінальне правопорушення щодо командира роти “Торнадо” Руслана Онищенка та його підлеглих, пов’язане зі статевою недоторканістю дітей. Про це Генеральна прокуратура України повідомляє на свої сторінці у Facebook, передає УНІАН.

торнадо

“Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою командира роти міліції особливого призначення Онищенка Р. І. та його підлеглих у вчиненні ряду тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в ході здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні слідчими здобуто відомості про вчинення окремими бійцями зазначеної роти спільно з іншими цивільними особами кримінальних правопорушень пов’язаних зі статевою недоторканістю дітей.
“У зв’язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 156 КК України (розбещення неповнолітніх). Саме у зв’язку зі здійсненням досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні як свідок на допит викликається Саванчук Світлана, якій достеменно можуть бути відомі обставини вчинення цього кримінального правопорушення”, – додали у Генпрокуратурі.

Нагадаємо, 17 червня суд заарештував вісьмох бійців роти “Торнадо” за підозрою у скоєнні низки тяжких злочинів. За даними Генеральної прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що командир роти у період з січня до середини березня 2015 року створив злочинну організацію з числа підлеглих. Учасники злочинної групи утримували в підвалі місцевих жителів і катували їх.

Того ж дня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби міліції особливого призначення “Торнадо”.
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *