ОСТАННІ НОВИНИ

До конфлікту із «MAFIA» залучають Генпрокуратуру і Порошенка

|

У центрі Львова вже другий тиждень залишається захопленим ресторан «MAFIA», що розташований на проспекті Тараса Шевченка, 7. Власники приміщення вимагають звільнити їхнє майно, та бідкаються, що львівська міліція безсила перед донецькими, які приближені до клану Януковича. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомили власники приміщення – подружжя Ярослав Мізюк та Ірина Ільчишин, передає кореспондент Львівського порталу.

99a

За словами Ярослава Мізюка, у центрі Львова, у силовий спосіб були захоплені нежитлові приміщення на проспекті Тараса Шевченка, 7, які належать подружжю на правах приватної власності.

«1 липня близько 14.00, у силовий спосіб, захопили наші приміщення. Невідомі молодики виставили за двері нашу охорону, змінили усі вхідні замки та забарикадувалися зсередини. Це не 90-ті роки, щоб сьогодні у центрі міста могли захопити чуже приміщення тож відповідну заяву ми подали у Галицький райвідділ міліції. Правоохоронці відреагували оперативно, але так і не вчинили жодних дій. Лише 3 липня, із великим скандалом та за втручання прокуратури було врешті відкрито кримінальне провадження про силове захоплення приміщення. 6 липня ми разом зі слідчою групою насилу таки потрапили до свого приміщення, де перебувало п’ятеро чоловіків спортивної зовнішності, які представилися охоронцями ресторану «Астрейд». Не зрозуміло чому, але слідчі так і не встановили статус цих осіб, і цього в протоколі огляду місця події так і не зафіксовано. Правоохоронці прийшли, описали приміщення і не виявивши жодних небезпечних предметів чи зброї й повідомили нас, що на цьому їхня участь у процесі завершена. На нашу вимогу звільнити приміщення від загарбників та повернути нам ключі від вхідних дверей, начальник міського управління міліції Львова Павло Герасим нам відмовив, посилаючись на те, що ці люди охороняють майно ресторану «MAFIA». Відтак по сьогоднішній день ці люди утримують наше приміщення», – повідомив Я. Мізюк.

Водночас Ірина Ільчишин розповіла, що у 2013 році власники приміщення підписали договір оренди із ресторатором Олегом Погребняком, який придбав франшизу «MAFIA» для своєї дружини.

«Погребняки зробили ремонт, поставили обладнання і пропрацювали понад рік… Після цього пана Погребняка усунули його ж партнери. У березні цього року він подав до нас документи на дострокове розірвання оренди, яку усі сторони підписали 28 травня. Сьогодні цей ресторан оформлений на посадових осіб з ТЗоВ «Астрейд». Але жодних договорів із «Астрейдом» ми не розривали, бо їх немає й не було. Сьогодні наше приміщення захоплене російськомовними хлопцями, які слухають «Владимирский централ»», – повідомила вона.

99

На цьому подружжя Мізюк-Ільчишин зупинятися не будуть, а обіцяють й надалі боротися за своє приміщення у законний спосіб та проситимуть допомоги у Президента України та Генпрокуратури.

«Ми звертаємося до Президента України Петра Порошенка, бо віримо, що лише його втручання вдасться вирішити цю ситуацію, адже наше приміщення захопили реальні бандити. Янукович відійшов від влади, але його люди залишаються працювати. Також звертаємося до Генпрокуратури України та начальника міліції Львівщини Дмитра Загарії, аби міліція вдалась до законних заходів… У країні, яка обрала європейський шлях розвитку не можна захоплювати приватну власність. Правоохоронці вважають, що це цивільно-правовий спір, але це не відповідає дійсності, адже ми не перебуваємо у жодних відносинах і за жодні гроші не погодимось увійти у стосунки із цими людьми. У них загарбницькі апетити, спершу забрали ресторан подружжя рестораторів Погребняків, а тепер забирають від власників приміщення. Наступним стане весь будинок профспілок із «МакДональдсом», – вважають власники приміщення.

Водночас пані Ірина Ільчишин готова вдатися навіть до голодування, аби на їхню проблему звернули увагу.

«Якщо наші приміщення не будуть звільнені то я у понеділок оголошу голодування. Можливо це нічого не дасть, але побачать люди й гості нашого міста. Може хоч після після цього на нашу проблему звернуть увагу. До Львова прийшли «треті освободітєлі». І якщо щось станеться із членами нашої родини, це буде на совісті усіх до кого ми зверталися» – повідомила жінка.

 

Міліція Львова своє невтручання в процес звільнення приміщення ресторану «MAFIA» у центрі міста пояснює тим, що це питання не в компетенції правоохоронців.

«Міліція не втручається у процес, оскільки наразі немає для цього законних підстав. Порушень громадського порядку не відбувається тож правоохоронці не можуть допомагати виломлювати комусь двері», – прокоментувала речниця ГУ МВС України у Львівській області Світлана Добровольська.

За словами С. Добровольської, звільнити приміщення від рейдерів можна лише після рішення суду силами виконавчої служби.

Водночас за словами головного міліціонера Львівщини Дмитра Загарії, край у цій справі повинен покласти виключно суд, а не міліція.

«Не кричіть так голосно про силове захоплення, бо це ваша інтерпретація подій, вам так вигідно грати на публіку, та руками міліції вирішити власні проблеми. Я не дам втягнути міліцію у ці «розборки». Вирішення проблеми можливе лише у суді, або сторони дійдуть до мирової угоди. Відтак міліція не буде виконувати чиїхось побажань, а буде діяти в рамках Закону України та своїх повноважень», – наголосив Дмитро Загарія у обговоренні ситуації у спільноті «Варта1».

Раніше Львівський портал писав, що рейдери захопили ресторан в центрі Львова.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *