ОСТАННІ НОВИНИ

Юрій Бобало: «Політехніка зробить все для того, аби з’явився пам’ятник Шептицькому із сквером»

|

Ректор Національного університету «Львівська політехніка» про встановлення пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому та реконструкцію скверу:

DSC_4836

«Розмови стосовно спорудження пам’ятника Шептицькому та реконструкції скверу тривають давно. Але ні я, ні «Львівська політехніка», ніколи не виступали проти спорудження пам’ятника та скверу. Мало того, весною особисто зустрічався із блаженнішим Святославом, де обговорили усі питання реконструкції і жодних проблем не було. Не розумію, чому є люди, які стверджують, що політехніка проти і це тиражується в пресі. Також ми звернулися до суду із заявою про виключення «Львівської політехніки» із числа третіх осіб, бо ця інформація не відповідає дійсності. Але дивує позиція суду. Виявилося, що для того, аби включити політехніку третьою стороною у розгляд провадження справи не потрібно було згоди «Львівської політехніки». А для того, аби виключити політехніку із цієї ганебної справи, необхідне судове рішення. Його вчора так і не прийняли, а перенесли на 15

Водночас «Львівська політехніка готова надати допомогу із допоможних робіт, де можна залучити групи студентів. Ми збирали й продовжуємо збирати кошти на спорудження пам’ятника і реконструкції площі. Закликали усіх ректорів Львова, аби й вони підтримали цю ініціативу та перераховували кошти у благодійний фонд. Жодних сумнівів і спекуляцій стосовно позиції «Львівської політехніки» відносно відзначення 150-річчя від дня народження митрополита бути не може.

Ми зробимо все для того, аби цей пам’ятник з’явився і відбулась реконструкція скверу.

Я офіційно заявляю, що «Львівська політехніка» в жодних судових процесах, пов’язаних із будівництвом пам’ятника Андрею Шептицькомі і реконструкції скверу, участі не бере і брати не буде».

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *