ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд ліквідував «Укравтодор»  

|

telegraf.com.ua

Кабінет міністрів України сьогодні ухвалив рішення ліквідувати Державну акціонерну компанію “Автомобільні дороги України”, повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, інформує УНІАН.

«Три місяці тому уряд почав реформу «Укравтодору». І сьогодні на Кабміні прийнято рішення про ліквідацію ДАК. Це фінальна крапка в процесі написання дорожньої карти, яка пояснює, яким чином ми реформуємо систему автодору, яким чином передамо експлуатаційні можливості на місця, і як будемо фінансувати дорожнє будівництво», – сказав Пивоварський, виступаючи на нараді президента України Петра Порошенка з головами обласних, Київської міської державної адміністрацій за участю керівництва центральних органів влади та правоохоронних органів в Одесі.

Міністр також наголосив про необхідність створення в структурі держбюджету спеціального фонду для фінансування ремонту та будівництва автодоріг країни.

Нагадаємо, що урядовий комітет із питань розвитку інфраструктури та екологічної політики підтримав рішення ліквідувати Державну акціонерну компанію “Автомобільні дороги України” в рамках реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування.

Міністерство інфраструктури також ініціює проведення децентралізації системи управління дорожнім господарством, що передбачає передачу доріг місцевого значення в управління місцевим органам влади.

Крім того, планується позбавити “Укравтодор” функцій виконавця й контролера, залишивши йому лише повноваження виступати замовником будівництва дороги. Також міністерство планує зробити деякі ділянки доріг платними й змінити технології будівництва доріг, використовуючи як дорожнє покриття бетон замість асфальту.

У держбюджеті на цей рік на фінансування «Укравтодору» передбачено понад 20 млрд грн, із них на розвиток і утримання доріг піде лише 3,5 млрд грн, тоді як решту суми буде спрямовано на погашення мільярдних зобов’язань монополіста перед кредиторами.

Фото: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *